Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

Verschillende soorten modellen

Binnen de modellenwereld bestaan er veel verschillende soorten modellen. De eisen om een model te worden is dan ook bij ieder soort model anders. 

Fashionmodellen

Vroeger was als model voor kledij (fashion) in de eerste plaats de lengte belangrijk, 173cm tot 180cm voor meisjes en 183cm voor jongens was een minimum! De reden hiervoor was omdat grote personen de kledij beter tot hun recht laten komen. Tegenwoordig is er meer en meer vraag naar 'andere' maten en lengtes, omdat de markt zich nu eenmaal uitbreidt en de fabrikanten zich naar de wens van de eindgebruiker moeten schikken.

Verschuiving in de markt

Een 'goed gevulde maat 38' is vooral de laatste jaren erg in trek bij de eindgebruiker, dus ook bij de meeste commerciële modehuizen en ontwerpers. Enkel bepaalde ontwerpers in de zogenaamde 'haute couture' houden zich nog aan de strikte 'oude' norm, om meestal eigen redenen. Over het algemeen kan er dus gesteld worden dat een goed uitziend persoon, mannelijk of vrouwelijk, met een ratio aan mogelijke maten en lengtes, en zolang alles proportioneel goed is verdeeld, in aanmerking komt voor model en/of mannequin. 
Het allerbelangrijkste is de professionele houding en kennis van zaken. Een pracht-mannequin die niet kan stappen, wordt nooit gevraagd. Een 'uitzondering' die bovendien ook nog prima kennis van zaken heeft en goed beweegt en stapt, leert het succes al gauw kennen. Een smetteloze huid en een mooi gebit zijn en blijven wel belangrijke vereisten. Voor de rest heeft het uiterlijk relatief minder belang. 

Als fotomodel (beauty jobs) is de lengte minder van belang, hier is het belangrijkste dat je uitstraling bezit, het moet een perfect uiterlijk hebben en vooral het gezicht is meestal heel belangrijk. Dit zijn de modellen die meestal voor reclames worden gebruikt. 

Intake gesprek

Pas na een gesprek besluiten wij of we het nieuwe talent wel of niet zullen inschrijven. Wij willen enkel modellen voor onze klanten die talent hebben, met een unieke uitstraling en motivatie. Heeft u interesse in een van onze modellen? Neem dan contact met ons op!